Hur man aktiverar Flash

Efter den 31 juli 2019 börjar Google Chrome, och eventuellt andra webbläsare, att automatiskt inaktivera Flash-insticksprogrammet och onlinespel som använder detta. Du får inte låta det hindra dig från att spela dessa spel!
Nedan finner du en "steg för steg"-guide som visar hur du aktiverar Flash i Google Chrome så att du kan fortsätta att spela alla dessa fantastiska spel.

Guide till hur du aktiverar Flash

1. Klicka på knappen "Spela nu" i meddelandet "Aktivera Flash" som visas i spelet.

2. Gå till adressfältet i Google Chrome och klicka på ikonen "Plugin blockerad" (Plugin Blocked). Därefter visas ett meddelande som lyder "Flash är blockerat på den här sidan" (Flash is blocked on this page).

3. Klicka på knappen "Hantera" (Manage). Detta öppnar sidan med Flash-inställningar.

4. Klicka på reglaget bredvid "Blockera webbplatser från att köra Flash" (Block sites from running Flash). Webbläsarinställningen är korrekt när texten ändras till "Fråga först (rekommenderas)", och reglaget är blått. Nu ber webbläsaren dig att aktivera Flash-insticksprogrammet när du försöker att spela ett Flash-spel.

5. Gå nu tillbaka till spelet och uppdatera sidan. Ett meddelande visas i spelet som säger att du måste aktivera Flash för att spela det.

6. Klicka på knappen "Spela nu" (Play Now) i det här meddelandet, vilket öppnar ett andra meddelande i webbläsaren som säger att den vill köra Flash.

7. Klicka på knappen "Tillåt" (Allow).

8. Sidan uppdateras, och du kan spela spelet! Ha så kul!

Vi har sammanställt några vanliga frågor om Flash, och hur du kan fortsätta att spela spel som använder det.

Vanliga frågor (FAQ)

1. Kommer jag fortfarande att kunna spela Flash-spel i framtiden?
Ja, absolut! Följ bara vår "steg för steg"-guide anpassad för Google Chrome som visar hur du aktiverar Flash så att du kan fortsätta att spela onlinespel som använder det.
2. Jag följde alla steg för att aktivera Flash, men mitt spel fungerar fortfarande inte.
Tråkigt att höra! Skicka ett meddelande till oss här så hjälper vi dig.
3. Jag har redan aktiverat Flash, men det fortsätter att be mig om aktivering.
Kontrollera inställningarna i din webbläsare. Varje gång du stänger din webbläsare måste du aktivera Flash igen i webbläsarens inställningar.
4. Meddelandet om att tillåta Flash visas inte efter att jag klickat på knappen "Spela nu" (Play Now).
Hoppsan! Försök att uppdatera sidan. När du har tryckt på knappen igen väntar du minst en minut innan den ska visas.
5. Jag vill inte aktivera Flash, så vad kan jag spela istället?
Vi har massor av spel på vår hemsida som inte kräver Flash. Vi rekommenderar att du försöker att spela de spel som vi har valt ut åt dig i vårt meddelande som lyder "Aktivera Flash" (Activate Flash), eller på vår hemsida.
6. Hur vet jag om ett spel är ett Flash-spel?
Om spelet har Flash-insticksprogrammet, visas ett informationsmeddelande ovanför spelet.
7. Jag använder inte Google Chrome som min webbläsare. Kan jag fortfarande spela dessa spel?
Ja! Om du inte använder Google Chrome kommer den nya Flash-blockeringen inte att påverka dig, åtminstone inte än. Alla webbläsare upphör till slut med sitt stöd för Flash. Du bör definitivt ha detta i åtanke när din webbläsare slutar stödja det.
8. Varför blockerar Google Chrome Flash-insticksprogrammet?
Adobe har bestämt sig för att inte längre stödja Flash, så alla webbläsare kommer till slut att sluta använda det. Du behöver inte oroa dig över detta eftersom det nu finns nyare och bättre teknik som HTML5! HTML5 är snabbare och säkrare, och det kräver heller inte att du installerar ett insticksprogram på din dator. Du kan jämföra dessa nya förändringar med hur mobiltelefoner har utvecklats under de senaste åren. Skulle du fortfarande använda en Blackberry eller en Nokia 3310 just nu om du kunde använda en av de senaste smarttelefonerna från Apple eller Samsung istället?
9. Vad är Flash?
Flash är en typ av datorprogramvara som används för att skapa och driva många olika onlinespel (tillsammans med andra typer av medier) som ägs av ett företag som heter Adobe. För att spela spel som använder Flash måste du ha Adobe Flash Player installerad på din dator.
10. Jag hittade inte min fråga i den här listan: (
Ingen fara! Du kan alltid skicka ett meddelande till oss här så svarar vi så snart vi kan.