Please enter your year of birth

Before you can continue you must enter your year of birth

Kategorier

spel

Inga spel hittades.

Viktigt meddelande från Spela

 

Det är som taget ur ett onlinespel. En pandemi har drabbat hela planeten. Skola, jobb och semester har ställts in på obestämd tid. Alla har påverkats av det.

 

Tyvärr är coronaviruset inte något som kan bekämpas med en bazooka eller genom att sätta färgglada stenar i rad. Det finns inga mirakelkurer gömda långt inne i uråldriga tempel eller grottor fulla av monster. Allt många av oss kan göra är att stanna inomhus, hålla avstånd från varandra och hålla oss uppdaterade om vad som händer. Det är spännande nog, eller hur?

 

Vi på Spela hoppas att du och dina närstående har det bra trots krisen. Här har vi några tips som kan hjälpa dig under de kommande veckorna och en samling av några av våra bästa onlinespel. Du kanske inte kan umgås med kompisarna just nu, men ni kan alltid ge er ut på häftiga äventyr, kasta er in i futuristiska strider eller spela en lugn omgång schack i något av våra gratis onlinespel!

 

 

Så kan du skydda dig själv och andra

 

Tips och trick hjälper verkligen när man spelar spel. De kan även hjälpa dig att hålla dig frisk och vid gott mod under de kommande dagarna. Här har vi några:

 

1. Tvätta händerna

 

Världshälsoorganisationen (WHO) säger att man verkligen borde tvätta händerna oftare än vanligt. Det är bara ett av de tips de postat på sin webbplats som del av kampanjen Kick Out Coronavirus. Se till att tvätta dem med handsprit eller tvål och vatten under följande (och andra) omständigheter:

  • När du har varit utomhus.
  • Ifall du tar hand om en sjuk person.
  • När du ätit.
  • När du hostar eller nyser.
  • När de är smutsiga, så klart!

 

2. Tvätta händerna längre!

 

Det räcker inte med att bara skölja av dem lite snabbt under kranen! Se till att skrubba mellan fingrarna och vid naglarna också. Och glöm inte handlederna! WHO säger att man ska tvätta händerna i minst tjugo sekunder efter att man tvålat in dem. Många har använt musik för att se till att de tvättar tillräckligt länge. Du kan även använda webbplatsen Wash Your Lyrics. Den matchar handtvättstekniker med din favoritmusik!

 

3. Skydda världen och alla som lever i den!

 

Alla spelhjältar gör vad de kan för att skydda andra när de försöker rädda dagen eller klara ett viktigt uppdrag. Det kan du också göra under coronapandemin. Se till att du hostar och nyser i armvecket. Du bör även försöka hålla avstånd. Håll dig minst 1,5 meter från andra personer när du går ut.

 

4. Kontakta vården om du känner dig sjuk

 

Viktigast av allt: Om du har feber, hostar eller har svårt att andas borde du, eller dina vårdnadshavare, kontakta vården på telefonnummer 1177 eller 113 13. Se till att berätta om eventuella resor du gjort och om du varit i närheten av andra personer med liknande symptom.

 

Mer information om coronaviruset finns på WHO:s webbplats. Om du vill ha mer information om när och hur du ska använda ansiktsskydd, om att städa en arbetsplats, eller något annat, är det bara att besöka WHO:s sida om råd till allmänheten.

 

 

Här finns många fantastiska onlinespel att spela redan nu!

 

Det kan dröja några veckor, eller till och med månader, innan saker blir som vanligt. Till dess kan du kolla in några av de häftiga onlinespelen på vår webbplats. Många av dem kan spelas med spelare från hela världen! Dessutom har många av dem aktiva gemenskaper, där du kan prata med andra medan du inte försöker besegra dem ;)

 

Ta hand om dig och håll dig frisk. Om vi alla följer de här riktlinjerna och stannar inne och spelar så mycket som möjligt kommer vi klara den här krisen!