Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Kategorier

spel

Inga spel hittades.

Om Våra Arkadspel

Massor av spänning väntar i vår coola samling arkadspel. Ta ett kliv tillbaka i tiden och upplev flera av de hetaste spelen från 80- och 90-talet innan du kollar in de senaste släppen. Din favoritarkadmaskin kanske inte finns kvar längre, men du kan ändå njuta av några rundor flipper innan du dyker ner i några retroactionspel eller tidlösa titlar som Bubble Shooter.

Vad är Arkadspel?

Arkadspel är de tidigaste tv-spelen som finns. Det är en av spelindustrins första genrer. Några av spelen är portningar av klassiska spel från 80- och 90-talet medan andra är nyare spel som använder samma sorts grafik och spelmekanik. Arkadspel brukar vara actionfyllda och har enkla kontroller som man kan lära sig väldigt fort. De tar med dig på en resa tillbaka till en era där spel som Space Invaders, Pac-Man och Tempest ägde spelvärlden.

80-talet ses ofta som en gyllene ålder för genren. Det var då miljontals spelare världen över vällde in i arkadhallar för att spela grymma racingspel som Pole Position. Massor av spelare blev så gott som beroende av spel som Pac-Man, Centipede, Asteroids och Missile Command, som senare släpptes på Atari 2600, NES och andra konsoler. 

Tidiga skjutarspel som Ikari Warriors och Operation Wolf lockade massor av fans medan springspel banade vägen för moderna plattformsspel som Super Mario Brothers och Sonic the Hedgehog. Spelen i den här samlingen inkluderar både klassiska och nyare titlar som är fullspäckade med retrografik och arkadaction.