Integritetspolicy

SPIL Games BV (hädanefter kallat ”SPIL”) avser att skydda användarnas integritet och hantera alla personuppgifter vi tar emot från våra användare med omsorg och respekt. En övergripande policy är att vi inte samlar in mer information än vad som rimligen är nödvändigt, i syfte att ge dig bästa möjliga användarupplevelse.

Denna sekretesspolicy (hädanefter kallad ”sekretesspolicyn”) är tillämplig där SPIL verkar i egenskap av datakontrollant med avseende på dina uppgifter. Det här gäller där vi bestämmer syftet med, och metoderna för, databehandling på våra webbplatser, vilket innefattar vissa spel och andra aktiviteter som erbjuds av oss på eller via våra webbplatser. Våra webbplatser, alla webbsidor som ingår i webbplatserna och sådana spel och aktiviteter kommer hädanefter gemensamt att kallas för ”Webbplatserna”.

SPIL GAMES BV, med registrerad adress Mussenstraat 15, 1223 RB, Hilversum, Nederländerna (hädanefter kallat ”SPIL”), kan komma att använda tjänster från affärspartners eller tredje part för behandling av personuppgifter som samlats in på eller via webbplatserna. Genom att använda eller få åtkomst till våra webbplatser accepterar du de villkor som beskrivs i denna sekretesspolicy.

1. OM VÅRA WEBBPLATSER

1.1 Våra webbplatser erbjuder en varierad och spännande blandning av onlinespel som skapats av SPIL, samt spel som skapats av oberoende utvecklare och SPIL-partners. Spelare kan få åtkomst till våra webbplatser för att spela spel utan att registrera sig. De kan dock välja att registrera sig för att skapa en offentlig eller privat profil och spara spel, poängrekord och kommentarer på den här profilen. Dessutom kommer besökare på webbplatserna att kunna betygsätta spel och bläddra bland de nyligen tillagda, topprankade och mest populära spelen. Webbplatserna kan innehålla automatiserat beslutsfattande i form av beteendemässig annonsering.

1.2 Vissa spel på våra webbplatser styrs av tredje part, inklusive tredje part utanför EES. SPIL:s egna webbhotell för webbplatserna ligger inom EES. SPIL använder sig av kommersiellt rimliga åtgärder för att säkerställa att all databehandling som sker på webbplatserna överensstämmer med gällande dataskyddslagar. Sekretesskyddsåtgärder vi vidtar är avtalsenliga garantier med tredje part och nyttjande av tekniska integritetslösningar, exempelvis övervaknings- och blockeringsverktyg. Men eftersom vi inte kontrollerar alla spel kan data samlas in och överföras som vi inte är medvetna om. Om du har frågor gällande databehandling i ett spel kan du skicka ett e-postmeddelande till info@spilgames.com där du uppger dina frågor samt webbadressen till spelet.

2. INFORMATION SOM VI SAMLAR IN

2.1 SPIL samlar in information när du använder eller får åtkomst till våra webbplatser. Den här informationen gäller hur du använder våra webbplatser, inklusive med vilken enhet och kan innehålla information som du skickar när du skapar ett konto hos oss eller via dina konton på sociala medier, såsom Facebook eller Google+. Vi kan också samla in information från nätverksleverantörer och andra tredje parter, till exempel betalningsleverantörer.

Den information vi samlar in när du använder våra webbplatser innefattar (bland annat) följande:

  • Din IP-adress.
  • Demografisk information (som ålder och land).
  • Information som samlas in via kakor eller liknande teknik.
  • När du väljer att registrera dig hos oss för en bättre spelupplevelse och/eller för att skapa en offentlig eller privat profil för att delta i vårt sociala spelnätverk, samlar vi in information såsom användarnamn, e-postadress, avatar och annan information du kan välja att ange, som t.ex. kön. Detta kan göras genom ett konto på sociala medier.
  • Information som du ger oss när du fyller i onlineformulär eller enkäter på våra webbplatser.
  • Annan information som vi tar emot från dig t.ex. e-postmeddelanden, chattmeddelanden eller annan kommunikation och information som skickas till oss via våra kanaler på sociala medier.
  • Hur du använder våra webbplatser, inklusive användning när du spelar våra spel eller interagerar med våra leverantörer av annonsnätverk.
  • Transaktionsinformation om genomförda betalningar.
  • Användaragent för enheten.

IP-adress, kakor och webbsignaler

2.2 När du besöker våra webbplatser lagrar våra servrar automatiskt din dators IP-adress via vårt analysspårningssystem. IP-adresser kommer att samlas in i syfte att analysera och förbättra webbplatserna, tillsammans med geografisk plats, typ av webbläsare och version, operativsystem, referenskälla, besökstid, sidvisningar och webbplatsnavigationsvägar samt information om tidpunkt, frekvens och mönster för din användning av webbplatserna. Om du besöker webbplatserna via en länk från en annan webbplats, kommer webbadressen som tillhör den länkande webbplatsen och webbadressen till en webbplats som du länkar till efter detta också att samlas in med syftet att bedöma våra huvudkällor, samt felsökning och spårning.

2.3 Dessutom lagrar vi viss information från din webbläsare med hjälp av ”kakfiler”. En kaka är en del data som lagras på datorn och har information om användaren. Vi kommer att be dig att samtycka till användningen av våra kakfiler i enlighet med denna sekretesspolicy om det krävs enligt gällande lagstiftning om skydd av personuppgifter när du använder våra webbplatser. SPIL kan använda kakor, webbsignaler eller liknande teknik för att förbättra och anpassa din upplevelse på webbplatser, inklusive följande:

  1. driva och förbättra tjänster och funktioner på webbplatserna
  2. verifiera dig när du är på webbplatserna
  3. komma ihåg dina preferenser och registreringsinformation, beroende på vad som är tillämpligt
  4. redogöra för, och hjälpa till att mäta och undersöka effektiviteten hos SPIL:s erbjudanden, annonser och e-postkommunikation, och
  5. anpassa det innehåll och den reklam som du får se via webbplatserna.

Om du inte vill att SPIL ska lagra några kakfiler på din dator kan du förhindra detta genom att ändra inställningarna för din webbläsare till ”acceptera inte cookies”. Din webbläsartillverkare ger dig mer information om hur det fungerar. Vi informerar dock dig om att du inte kommer att kunna använda webbplatserna som avsett, inklusive dess funktioner. Om du vill lära dig mer om SPIL:s användning av kakfiler, klickar du här för att läsa vår policy gällande kakfiler.

2.4 SPIL använder analyspartners för att få insikt i användningen av webbplatser och tjänster (”användningsdata”). Dessa analyspartners behandlar användningsdata som kan innehålla bland annat din IP-adress, geografiska plats, typ av webbläsare och version, operativsystem, besökstid, sidvisningar och annan information om hur du använder och navigerar på webbplatserna. Dessa data används för att analysera användningen av webbplatser och förbättra webbplatser och tjänster. Våra analyspartners kommer att fungera som en databehandlare i förhållande till dessa användningsdata. Den rättsliga grunden för behandlingen av användningsdata är ett berättigat intresse.

2.5 SPIL använder även leverantörer av annonsnätverk, annonsutbyte och annonsservrar (”Annonspartners”) för att hjälpa till att presentera annonser på webbplatserna. Dessa reklampartners använder kakor, webbsignaler eller liknande tekniker i syfte att presentera, målgruppsfokusera och mäta effektiviteten av sina annonser, med hjälp av data som samlats in över tid och över sina nätverk med webbsidor för att avgöra eller förutspå sina målgruppers sammansättningar och preferenser (”Annonsdata”). SPIL behandlar sådan information i enlighet med denna sekretesspolicy. Våra annonspartners kan fungera som databehandlare eller datakontrollanter med avseende på annonsdata, beroende på omfattningen av deras tjänster. Dessa annonspartners ansvarar för att de följer gällande lagstiftning om dataskydd. Användning av kakor, webbsignaler eller liknande teknik av sådana utomstående parter såsom leverantörer av annonsnätverk, omfattas av deras egen sekretesspolicy, inte denna sekretesspolicy. Den rättsliga grunden för behandlingen av annonsdata är samtycke

2.6 SPIL använder Facebook-teknik för att tillhandahålla vissa tjänster på webbplatserna. Dessa webbplatser kan innehålla ”Gilla”-knappen från Facebook, vilken styrs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304 USA (Facebook). Om du klickar på Facebooks Gilla-knapp, frågar Facebook om du vill logga in på Facebook om du inte är inloggad just nu, eller om du vill registrera dig på Facebook. Om du väljer att göra detta kommer dina personuppgifter att överföras till Facebook. Om du redan är inloggad på ditt Facebook-konto och du har givit SPIL ditt uttryckliga samtycke till att dela din information med Facebook, delas din information med Facebook när du besöker webbplatserna eller spelar spel, inklusive Facebooks ”Gilla”-knapp.
Webbplatserna använder även ”Facebook Pixel” som styrs av Facebook för att kunna visa omvandlingar, skapa en ”lookalike-målgrupp” och förse SPIL med relevant statistik om våra webbplatser för att förbättra dem. När du använder våra webbplatser och du har gett SPIL ditt uttryckliga samtycke till att dela din information med Facebook, kommer din information automatiskt att delas med Facebook.
Mer information om Facebooks ”Gilla”-knapp,”Facebook Pixel” och delning och användning av dina personuppgifter hittar du i Facebooks datapolicy på: https://www.facebook.com/policy.php.

2.7 SPIL kan också komma att använda tredje parts betalningstjänstleverantörer (”PSP”), som erbjuder betalningstransaktionstjänster till SPIL för att sälja en produkt eller tjänst via webbplatserna. En PSP styr data med avseende på personuppgifter relaterade till transaktionerna (”transaktionsdata”) som behandlas för att köpa produkten eller tjänsten. Dessa transaktionsdata kan bestå av dina personuppgifter, dina betalkortsuppgifter och transaktionsuppgifterna. När du köper något från webbplatserna (t.ex. ett virtuellt spel), är den information som du tillhandahåller berörd PSP underkastad deras sekretesspolicy, inte vår. Den rättsliga grunden för denna behandling är kontraktsbundet. Du samtycker uttryckligen till att SPIL kan tillhandahålla personuppgifter som samlats in från dig till en PSP i syfte att erbjuda betalningstransaktionstjänsten när du köper något från webbplatsen/webbplatserna och att sådan PSP kan använda dessa data för (statistisk) analys av betalningstransaktioner. När du har köpt en produkt eller tjänst har SPIL och PSP ett lagligt krav att lagra din information under en juridiskt fastställd period på minst sju (7) år. SPIL har rätt att meddela en PSP om en användare som ägnar sig åt (eller som någon part tror har ägnat sig åt) någon olaglig aktivitet som kränker personens rättigheter, eller som ledde till att en sådan användares upphävande eller upphörande av användningen av webbplatserna.

2.8 SPIL använder tjänsteleverantörer från tredje part för att erbjuda våra användare kundsupporttjänster. Vi kan dela personuppgifter såsom kommunikationsinnehåll, IP-adress, e-postadress och användarnamn (”Korrespondensuppgifter”) med dessa partners. Korrespondensuppgifter kan behandlas av SPIL och affärspartners i syfte att kommunicera med dig, blockera användare, ändra e-postadresser, återaktivera eller blockera konton, lägga till eller ta bort objekt i spelet och andra kundsupporttjänster. Den rättsliga grunden för behandlingen av dessa korrespondensuppgifter är berättigat intresse eller samtycke beroende på vilken tjänst som tillhandahålls.

2.9 De flesta webbläsare är förkonfigurerade att acceptera kakfiler, men du kan (om)konfigurera din webbläsare så att den avvisar alla kakor, eller indikerar när en kaka skickas. Du kan välja bort att ta emot kakor från vissa utomstående annonsnätverk genom att återställa din webbläsare. Du kan även använda följande länk till Network Advertising Initiatives utträdessida för kakfiler eller länken till  utträdessidan för European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) . Vissa funktioner och tjänster kanske inte fungerar som de ska om kakor inaktiveras.

2.10 Du kan välja att registrera dig hos oss för en bättre spelupplevelse och/eller i syfte att skapa en offentlig eller privat profil för att delta i vårt sociala spelnätverk. Detta inkluderar till exempel översikt över poängrekord, prestationsförteckningar och individuella spelrekommendationer på webbplatserna. När du registrerar dig hos oss kan du ge oss vissa personuppgifter, t.ex. användarnamn, kön, födelsedatum och din e-postadress (”Kontouppgifter”). De kontouppgifter du lämnar kommer att användas för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster, förbättra våra webbplatser, upprätthålla säkerhetskopiering och kommunicera med dig. Den rättsliga grunden för denna behandling är samtycke.


Den information du lämnar i detta avseende kan också komma att bli offentligt tillgänglig om du väljer denna sekretessinställning. Vi förser dig med sekretessinställningar som begränsar andra användare från att komma åt din information. Med andra ord möjliggör vår nätverksarkitektur och dina sekretessinställningar att du kan fatta välgrundade beslut om vem som har tillgång till din information. Du kan välja den information du lämnar till vänner och nätverk via våra webbplatser. När dina sekretessinställningar tillåter det, kan andra användare se och komplettera din profil (t.ex. genom att skicka kommentarer).

2.11 Om du bestämmer dig för att lämna information på ett offentligt forum eller i ett spel, kommer vi att anse denna information utgöra allmängods. Denna information kommer att vara tillgänglig för alla personer som använder webbplatserna.

2.12 Vi sparar endast e-postadresser som du har lämnat till oss direkt. Din e-postadress kommer enbart att användas i följande syften:

  1. reklamkampanjer för (nya) spel om du har givit ditt samtycke till detta
  2. e-postmeddelanden (om uppdateringar, ny design, nya funktioner etc.)
  3. administrativa syften, t.ex. meddelande om brott mot våra användarvillkor
  4. leverera meddelanden du har tillåtit oss att vidarebefordra (t.ex. från andra personer i ditt sociala nätverk).

2.13 Utan ditt godkännande kommer vi inte att:

  1. använda din e-postadress för andra syften än de som anges i avsnitt 2.12 häri
  2. överföra din e-postadress eller andra personliga uppgifter till tredje part, förutom i de begränsade fall som anges i denna sekretesspolicy

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke att använda din e-postadress för kampanjändamål, inklusive nyhetsbrevet, genom att ändra sekretessinställningarna i ditt konto eller skicka ett e-postmeddelande till info@spilgames.com.

Kombination av personuppgifter

2.14 För att optimera våra tjänster och webbplatserna, och för de ändamål som anges i detta avsnitt 2, har vi rätt att kombinera dina personuppgifter (inklusive din e-postadress, såsom tillämpligt) med annan information om dig, som samlats in av eller lämnats ut till oss.

3. VEM FÅR TA DEL AV DENNA INFORMATION?

3.1 SPIL kan lämna ut information till någon part vars tjänster den använder sig av för sin normala verksamhet (t.ex. de samarbetspartners som hjälper oss genom att tillhandahålla tekniska eller operativa lösningar för webbplatser etc.) såsom beskrivs i avsnitt 2. Vi kan också lämna ut information till andra parter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller genom en dom som fastställts av en domstol. SPIL röjer inga personuppgifter till andra parter för kommersiella, annonserings- eller marknadsföringssyfte, förutom i de fall då du uttryckligen ger oss tillåtelse att göra det, eller om det är en del av ett specifikt program eller en verksamhet som du har registrerat dig för. I så fall kan du när som helst återkalla ditt tillstånd.

4. VARFÖR SAMLAR VI IN INFORMATION?

4.1 Vi använder personuppgifter och annan information för att upprätthålla webbplatsens allmänna och personliga innehåll och funktionalitet. Dessutom använder vi personuppgifter för att tillgodose dina önskemål och tillhandahålla de tjänster som beskrivs häri, när du använder webbplatserna och för de ändamål som anges i andra avsnitt i denna sekretesspolicy. Vi kan (bland annat) använda den information som vi har om dig för att:

  • ge dig åtkomst till webbplatserna och associerade spel och tjänster, samt kontinuerligt förbättra deras funktionalitet
  • spara dina webbplatsinställningar, spelhistorik och tillhandahålla personanpassat innehåll
  • tillhandahålla kundsupporttjänster
  • tillhandahålla vår chattservice
  • analysera och optimera funktionaliteten hos webbplatsen och spelen
  • aktivera köp i spel
  • tillhandahålla relevanta annonser och skicka reklammeddelanden via e-post eller annan kommunikation om du har givit ditt samtycke till detta
  • aktivera integration med sociala nätverk, framför allt med Facebook och Google+
  • tillhandahålla tävlingar
  • förhindra fusk, bedrägerier och brott
  • uppfylla lagliga och skattemässiga krav

5. DINA RÄTTIGHETER RELATERAT TILL DE PERSONUPPGIFTER VI HAR SAMLAT IN OM DIG

5.1 Dina personuppgifter kan komma att lagras av SPIL och deras affärspartners. Om tillämpliga dataskyddslagar tillåter det, har du rätt att komma åt, redigera och radera de personuppgifter vi har om dig och begränsa eller motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter. I den utsträckning som rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter är samtycke, har du rätt att när som helst återkalla detta samtycke.

5.2 Användare med en personlig profil på de webbplatser som önskar utöva dessa rättigheter kan oftast göra det genom att klicka på motsvarande länk i den personliga profilen. Dessutom kan du skicka en skriftlig förfrågan till SPIL GAMES BV, Mussenstraat 15, 1223 RB, Hilversum, Nederländerna, med din förfrågan och en kopia av ditt pass (för att förhindra missbruk av förfrågningar om information) eller skicka ett e-postmeddelande som innehåller denna information till: info@spilgames.com. När din identitet har verifierats kommer din passkopia att förstöras.

5.3 SPIL behandlar inte medvetet personuppgifter från någon under 16 års ålder utan föräldrarnas medgivande. Om vi upptäcker att vi har behandlat personuppgifter som tillhör någon under 16 år utan föräldrarnass medgivande, kommer vi omedelbart att radera sådana uppgifter.
Föräldrar till användare under 16 år: Om du vill ha tillgång till ditt barns personuppgifter för att kunna visa, redigera eller radera den information som vi har sparat om ditt barn, kan du skicka en skriftlig förfrågan till SPIL GAMES BV, Mussenstraat 15, 1223 RB, Hilversum, Nederländerna, där du redogör för din förfrågan samt bifogar en kopia av ditt pass (för att förhindra missbruk av förfrågningar om information) eller skicka ett e-postmeddelande med all sådan information till info@spilgames.com. Efter verifiering kommer din passkopia att förstöras.

Om du har några frågor eller undringar gällande behandlingen av dina personuppgifter kan du skicka ett e-postmeddelande till vår Data Protection Officer på legal@spilgames.com.
Om du inte är nöjd med våra svar och/eller vår support har du rätt att registrera ett klagomål hos en tillsynsmyndighet, framför allt i det land i EU (eller EES) där du arbetar, normalt bor eller där någon påstådd överträdelse av dataskyddslagstiftningen inträffade.

6. SÄKERHET

6.1 Du publicerar personuppgifter och annat innehåll på webbplatserna på egen risk. Även om du har möjlighet att konfigurera sekretessinställningar som begränsar åtkomst till sådana personuppgifter och annat innehåll, ber vi dig att vara medveten om att inga säkerhetsåtgärder är helt perfekta eller ofelbara. Vi kan inte styra det beteende som andra användare du väljer att dela din profil och information med uppvisar. Därför kan vi inte garantera att innehåll som du publicerar på webbplatserna inte kommer att ses av obehöriga personer. Vi är inte ansvariga för kringgående av några sekretessinställningar eller säkerhetsåtgärder som finns på webbplatserna. Du är införstådd med och tillstår att även efter borttagning kan kopior av personuppgifter eller innehåll förbli synliga på arkiverade sidor.

6.2 Vi har vidtagit lämpliga åtgärder för att skydda och hjälpa till att förhindra obehörig åtkomst, med syftet att upprätthålla datasäkerhet och för att på ett korrekt sätt använda den information vi samlar in online. Dina personuppgifter som är synliga på webbplatserna (som alla offentliga kommentarer som har publicerats av dig och/eller uppgifter i din profil) finns tillgängliga för tredje part och du bekräftar och godkänner att sådana tredje parter kan kopiera sådan information till sina egna webbplatser eller andra platser.

6.3 Dina personuppgifter lagras endast under en period som är nödvändig för din användning av webbplatserna för de ändamål som beskrivs i denna sekretesspolicy.

7. RETENTION

7.1 SPIL kommer endast att lagra dina uppgifter så länge som vi anser det vara nödvändigt för de syften som beskrivs i avsnitt 4. Retentionen per kategori av personuppgifter varierar beroende på det syfte för vilket de behandlas. Vi kommer också att lagra och använda dina uppgifter så länge det anses vara nödvändigt för att följa lagliga skyldigheter, lösa tvister och genomdriva våra avtal. Om du har några frågor rörande lagringen av dina personuppgifter kan du skicka ett e-postmeddelande till info@spilgames.com där du anger vilken kategori av personuppgifter det gäller.

8. ÖVRIGT

8.1 Vi förbehåller oss rätten att ändra vår sekretesspolicy. Ändringar kommer att träda i kraft från och med den tidpunkt då de offentliggörs på webbplatserna. Du bör regelbundet kontrollera webbplatserna för att se om ändringar har utförts.

8.2 Våra webbplatser kan innehålla länkar till andra webbplatser. Vi är inte ansvariga för den sekretesspolicy som utövas på andra webbplatser. Vi uppmuntrar användare att vara observanta när de lämnar vår webbplats och att läsa de sekretessmeddelanden som finns på varje webbplats som samlar in personligt identifierbar information. Denna sekretesspolicy gäller endast information som samlats in av oss.

8.3 I händelse av att en eller flera av våra webbplatser överförs till en tredje part, kan vi till en sådan tredje part överföra all personlig information som vi samlade in om dig i enlighet med denna sekretesspolicy. I sådana fall kommer användare som har lämnat ut sin e-postadress till oss att meddelas när information om dessa användare överförs och blir föremål för en annan sekretesspolicy.

8.4 Vi har även användarvillkor som gäller din användning av webbplatserna. Om uppgifter i användarvillkoren och denna sekretesspolicy skiljer sig åt sinsemellan, gäller denna sekretesspolicy.

8.5 Denna sekretesspolicy regleras av nederländska lagar och omfattas av domstolens exklusiva behörighet i Nederländerna.

Om du har ytterligare frågor eller förfrågningar, kan du skicka ett e-postmeddelande till info@spilgames.com.