Please enter your year of birth

Before you can continue you must enter your year of birth

Kategorier

spel

Inga spel hittades.

Sudokuspel

Om Våra Sudokuspel

Räknedags! Våra sudoku-spel är otroligt roliga. Kan du klara de här pusselspelen där man placerar siffror? 

Spelare från hela världen har blivit stora fans av sudoku. Ta reda på varför snacket går när du utforskar vår fantastiska samling som roar både nybörjare och mer avancerade spelare! Sudoku är perfekt för att ge hjärnan ett snabbt träningspass. Många spelare som spelar ofta påstår att det har förbättrat sitt minne och logiska tänkande och att de blivit bättre på matte. 

Vad är sudoku-spel?

Sudoku är ett av världens mest beroendeframkallande och klurigaste mattespel. Om du aldrig provat det förut och verkligen älskar brädspel lär du bli glatt överraskad. Allt ifrån gymnasieelever till pensionärer har blivit enorma fans av sudoku de senaste åren.  

Det finns en många varianter med olika regler, men den klassiska varianten av sudoku innebär att du ska placera siffror i ett pussel som består av ett rutnät med 9 x 9 mindre rutor. Målet är att fylla alla rader, kolumner och 3 x 3-rutnät innanför det större rutnätet med alla siffror från 1 till 9. Det finns vanligtvis bara en lösning på varje pussel, men det är inte alltid fallet!

Vilka är de bästa Sudoku Spelen till mobil?

Roliga fakta om sudoku

Sudoku kommer från olika franska pusselspel som härstammar från 1800-talet. Man vet inte riktigt vem som skapade den moderna versionen av spelet, men en amerikansk frilansande pusseldesigner vid namn Howard Garns får ofta äran. Han kallade sin skapelse Number Place. På 1980-talet blev spelet riktigt populärt i Japan där det bytte namn till sudoku. 

Sedan dess har sudoku blivit ett världsomspännande fenomen. Utskrivna versioner av spelet publiceras dagligen i många tidningar världen över. Det finns till och med sudoku-turneringar! Det finns en många varianter av Sudoku – vissa innehåller till och med bokstäver istället för siffror, men spelmekaniken är nästan alltid densamma. Klarar du av att fylla i alla rutor korrekt när du kollar in vår häftiga samling med de här gratis onlinespelen?