Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Kategorier

spel

Inga spel hittades.

Schackspel

Om Våra Schackspel

Våra suveräna schackspel passar lika bra för nybörjare som erfarna spelare! Utmana datorn eller en vän och försök erövra motståndarsidans kung. Det finns för övrigt flera olika versioner av det klassiska brädspelet i vår grymma samling, med schack i snygg 3D och nostalgiska varianter från åttiotalet. Dessutom har vi helt unika utgåvor av det världskända hjärngympaspelet, med alternativa regler och andra inslag som testar ditt intellekt till fullo!

Hur spelar man schack?

Schack är ett komplext brädspel som bara tar några minuter att lära sig, men enligt många tar en hel livstid att bemästra. Målet är att sätta motståndarens kung i så kallad schackmatt, vilket innebär att den oundvikligen kommer att erövras av dig i följande drag. När en spelares kung hamnar i den situationen är spelet slut.

Alla pjäser, från bönderna till kungen, kan förflytta sig i vissa mönster på brädet. I många av schackvarianterna här på Spela.se får du välja att spela som antingen de ljusa eller mörka pjäserna innan du gör ditt första drag. Lycka till!

Vilka är de bästa Schack Spelen till mobil?

Schack har funnits sedan åtminstone 1200-talet, men de moderna reglerna för det strategiska brädspelet för två blev inte standard förrän cirka 500 år senare. Chansen är stor att det kommer spelas i århundraden framöver. Det har en tidlös charm, som du definitivt får uppleva i de här populära gratisspelen.