Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Kategorier

spel

Inga spel hittades.

Atari Pong

Här är spelet som mer eller mindre startade allt! Åk på en tidsresa med Atari Pong!

På det tidiga 1970-talet var det här enkla spelet revolutionerande. Tro det eller ej, men Pong är ett av de mest inflytelserika spelen genom tiderna. Kontrollera den vänstra eller högra paddeln och utmana datorn. Den första spelaren som når 11 poäng vinner.

Pong släpptes första gången 1972 och var tänkt som ett elektroniskt pingisspel. Otroligt nog var det aldrig tänkt att släppas för allmänheten. Pong var från början en testövning skapad av den amerikanska programmeraren Allan Alcorn. När två av Ataris grundare såg hans skapelse insåg de att den kunde bli en riktigt hit, och resten är historia.

Sedan dess har Pong inspirerat massor av imitationer och anses vara världens första kommersiellt lyckade tv-spel. Det har synts i flera tv-serier som That 70s Show och Saturday Night Live. Spelet är till och med en del av den permanenta samlingen på Smithsonian-museet i Washington DC!

Hur spelar man Pong?

Reglerna för det tidlösa arkadspelet är enkla. Den första spelaren som når 11 poäng vinner. Kontrollera den vänstra eller högra paddeln och försök att slå bollen förbi din motståndares paddel.

Spelkontroller

Mus

  • ANVÄND MUSEN för att styra din paddel.
  • VÄNSTERKLICKA för att starta varje runda.

Tangentbord

  • TRYCK PÅ UPPÅT- OCH NEDÅTPILEN för att flytta din paddel.

Liknande spel

Letar du efter andra klassiska spel online? Då borde du testa de här!

  1. Mr. Pong
  2. Christmas Pong
  3. Air Hockey Online
  4. Table Tennis Pro

Vilka skapade Pong?

Pong utvecklades av Atari.

Behöver du hjälp? kolla in vår genomgång för det här spelet.

Atari Pong game
Du måste logga in för att lägga till en kommentar.